Eat that frog..

Stop met uitstellen en ga productief aan de slag!

Heb jij van die taken die je maar blijft uitstellen? Brian Tracy heeft “slik de kikker methode” bedacht met de wijsheid van Mark Twain

“Wanneer je ‘s ochtends als eerste een springlevende kikker eet, kun je de dag beginnen in de wetenschap dat dat waarschijnlijk het ergste is dat je die dag zal overkomen.” – Mark Twain

Werk eerst je vervelende taken weg en dan kun je er daarna de hele dag weer tegenaan. Het geeft een goed gevoel dat je eerst aan de slag gaat met die vervelende taken anders blijf je die weer uitstellen. Het zijn vaak van die simpele klusjes die gedaan moeten worden; administratie, btw aangifte eind van de maand, social media bijwerken, het huishouden, afspraken maken bij tandarts etc..

Hoe werkt deze klassieke methode?

  1. Stap 1: Maak een kleine minddump van max 10 minuten. Hier zet je al jouw kleine to do klusjes op.
  2. Stap 2: Geeft deze taken prioriteiten. A = taak is urgent en moet gedaan worden B= taak is belangrijk maar niet urgent kan gedaan worden C= taak zou gedaan kunnen worden, heeft geen gevolgen.
  3. Eat the frog! Eet de kikker! Haal de grote urgente en vervelende taak uit A en slik ‘m door. Wat een opluchting geeft dit. Je zag er tegen op, maar waarschijnlijk merkte je dat het oplossen van taken niet zoveel tijd kost. Het gaat om keuzes.

De rest van de dag heb je een energiek gevoel en voldoening. De (kleine) taken zijn uit je gedachten. Het is nu een kwestie van herhalen en dat is in het begin met alle nieuwe gewoontes, volhouden!

Fijne start van de dag!

-Nobody is too busy, it’s just a matter of priorities-