Where focus goes energy flows

iamyourPA support & business organizer bestaat in maart alweer 9 jaar!

Wat vliegt de tijd. Regelmatig nemen mensen, vaak via LinkedIn, contact met mij op met de vraag: Mag ik jou wat vragen?  En nu willen jullie natuurlijk weten wat vragen zij dan?

“Hoe komt het dat jij zo succesvol bent als freelancer”? Ik zie jou vaak weer met een update dat je beschikbaar bent, maar de update veranderd ook weer vaak vrij snel in dat je een opdracht hebt en je werkt vaak bij mooie organisaties. Hoe doe jij dat?

Tsja ik heb en ken geen geheimen van de smid, maar ik wil jullie wel vertellen hoe ik 9 jaar geleden begonnen ben, wie weet haal je er nog tips of energy uit!

Als je kijkt naar mijn profiel op LinkedIn zie je dat ik bij veel mooie organisaties mag werken, ook in vaste functies heb gewerkt maar de laatste jaren interim.   http://www.linkedin.com/in/tanjaegbers

Ik heb mooie passende opleidingen gedaan. Deze heb ik ook gedaan, naarmate ik ouder werd, om mij te blijven ontwikkelen en vaak kwamen deze op mijn pad. In sommige functies ben ik gestart zonder überhaupt een opleiding daarvoor gedaan te hebben. In 1998 startte ik als secretaresse, e-mailen had ik nog nooit gedaan, laat staan dat ik een secretaresseopleiding had gedaan. Dit was nog de tijd dat de telex nog bestond, er ook nog veel van de fax werd gebruikt en je stress kreeg als de” piep” printer (mag je zelf invullen) weer eens vast liep bij een mailing of dat het mail mergen niet ging zoals je voor ogen had. Herkenbaar?

Ik sla even een paar jaar over en vlieg even verder in de tijd. In 2010 werkte ik als HR Officer- Office manager, weer zonder een HR-opleiding, maar met interesse, de juiste instelling en een hoop gezond verstand kun je ver komen.

Helaas werd ik in de periode ernstig ziek. Daarna dacht ik zo deze intensieve periode is afgesloten, back to work back to normal. Helaas dachten mijn lichaam en verstand daar anders over. Het werken kostte mij erg veel energie en ik had nog het nodige te verweken.

Daarna heb ik wel een HRM opleiding gedaan, omdat ik wel het papiertje wilde. Dit was in een periode dat onze kinderen nog klein waren en ik op de zaterdag naar de opleiding ging en in het weekend en doordeweeks vaak in de boeken zat.

Mijn man was in 2010  als gestart als freelancer in een slecht economisch tijd. En die zei in 2011, en nu niet lachen he? als jij mij kent weet je dat ik een eigen wil heb, maar goed ik luisterde braaf naar mijn man.

Tan, je hebt zoveel ervaring waarom ga je niet starten als freelancer? En toen kwamen de vaak voor iedereen herkenbare beren op weg; ja maar dit, hoe doe ik dat, mijn baan opzeggen, en economisch stond ons land er niet zo rooskleurig voor. Veel reorganisaties, vooral in de ICT, weinig banen. Maar aan de andere kant dacht ik wat heb ik te verliezen? Een vaste baan kan ik altijd nog vinden met een cv met mooie werkgevers en goede functies.

Ik ben naar een bijeenkomst geweest met een paar andere mensen die net zoals ik wilde starten als freelancer, ik heb een logo laten ontwerpen en ik dacht heb ik nog wel tijd om aan mijn website te werken.

Binnen drie weken had ik mijn eerste interim HR opdracht!  De uurtarieven stonden toen wel onder druk, maar he ik had een opdracht en we zien dan wel weer. Uiteindelijk heb ik bij deze organisatie nog twee opdrachten gedaan en ben ik daar negen maanden gebleven.

En toen was die opdracht afgelopen en ik had nog geen nieuwe opdracht en toen werd ik toch wel wat zenuwachtig. Uiteraard had ik wel reserves opgebouwd. Ik “kende” maar 250 mensen op LinkedIn en heb mij toen als doel gesteld laat ik er daar eens 500 van maken (en nu inmiddels 4voudig)

In die periode ging ik ook nog naar diverse netwerkborrels waar ook allemaal zzp’ers kwamen, maar dat bracht mij geen opdrachten, want ze waren ook zelf op zoek naar werk. Ik heb er wel leuke contacten aan overgehouden. Ik heb mij wel aangesloten bij een groep freelancers via ZoKrachtig op het gebied van management support….delen=groeien. Toen ben ik bedrijven gaan volgen op LinkedIn die ik interessant vond en waar ik wel interim een opdracht zou willen doen. Inmiddels heb ik mijn contacten op LinkedIn enorm uitgebreid. Dit gaat bij mij op een natuurlijke en makkelijke wijze. Met mijn opdrachten zit ik vaak rechtstreeks bij een opdrachtgever, maar soms via een werving & selectiebureau.

En ook bij mij gaat het niet vanzelf, er gaat best veel tijd in zitten om te werken als freelancer; netwerk opbouwen, social media onderhouden, facturatie en administratie. Maar het geeft mij een goede balans werk-privé die ik zo belangrijk vind, energy en waar ik de rust vind om in de periode, dat ik niet werk, weer te focussen op andere leuke dingen.

Veel dingen zijn op mijn pad gekomen, de meeste opleidingen sluiten toevallig mooi aan bij mijn werkzaamheden. Het is een kwestie van doen, durven, doorzetten en niet bij de pakken neer gaan zitten. Er gaat altijd wel ergens een deur open! Ben je freelancer of wil je als freelancer starten, hou dit in gedachten!

Om een goede balans privé-werk te hebben heb ik mij altijd als doel gesteld als freelancer wil ik niet twaalf maanden per jaar werken. Gelukkig ben ik in de goede omstandigheden dat dit mogelijk is. Ik ben mij bewust dat dit niet voor iedereen van toepassing is. Ik probeer ongeveer acht maximaal negen maanden per jaar te werken en om zo ook thuis te kunnen zijn voor het gezin en die aandacht te geven. De ene keer werk ik langdurig bij een opdrachtgever en ben ik toevallig in de zomer vrij en soms zit er 1 a 2 maanden tussen twee opdrachten in. Om mij blijven te ontwikkelen volg ik vaak ook nog cursussen op het gebied van social media of iets anders waar mijn interesse ligt.

De afgelopen jaren had ik wel het gevoel, ik wil wel eens ander werk doen. Maar hoe ik ook zocht en nadacht wat ik zou willen, ik zag niks passends en ik had geen zin in weer een studie van 2 jaar of langer. Toen ben ik gaan denken wat zijn mijn krachten en talenten? Ik kan goed structuur aanbrengen, plannen, heb goede ervaring met mail- en time management. Ervaar niet zoveel stress op werkgebied (ja thuis wel af en toe met een tiener en een puber in da house😉), het stellen van prioriteiten gaat bij mij op een natuurlijke manier, daar hoef ik niet veel moeite voor te doen. Door mijn levenservaring die ik heb meegemaakt in diverse situaties en waar ik van geleerd heb, en dat waren soms diepe dalen, ben ik goed in balans en laat mij niet zo snel uit het veld slaan en heb ik doorzettingsvermogen.

Toen kwam ik uit op de opleiding Interne Business Organizer van de School voor Organizing. Deze opleiding is intern gericht op mensen die bij bedrijven werken en het daar kunnen toepassen, maar het kan ook als zzp’er bij klanten, 1 op 1 begeleiding of workshops.

Hierdoor ben ik nu ook inzetbaar als Zakelijk Business Organizer. Mensen, en met name Young Professionals, ervaren vaak een hoge werkdruk, de verwachtingen zijn hoog en willen aan bepaalde verwachtingen voldoen, het lukt hun vaak niet om de juiste prioriteiten te stellen of hun grenzen aan te geven, te plannen, verliezen grip, en laten zich leiden door de waan en drukte van de dag. Met als gevolg dat stress en een burn-out op de loer ligt.

Herken jij dit of ervaar jij dit en kun je wel wat begeleiding gebruiken? Of wil je efficiënter, slimmer maar niet harder kunnen werken met Outlook? Mijn training is praktisch en kun je meteen toepassen. Deze training gaat verder dan alleen wat knoppenkennis, ik leer je ook door middel van methodes hoe je beter je gedachten leeg kan maken, structuur kunt aanbrengen en daardoor meer rust ervaart tijdens het werken.

Neem een kijkje op mijn website voor de verdere mogelijkheden. https://www.iamyourpa.nl/

Ik maak graag kennis met je om de mogelijkheden te bespreken tijdens een heerlijke kop koffie! Ik geef 1 op 1 begeleiding die is afgestemd op jouw behoefte en werksituatie. Momenteel heb ik een speciale actie! Wil je daarover meer weten, neem dan even contact met mij op en ik vertel je het graag. Ik zie je aanmelding tegemoet!

Hartelijke groet, Tanja

Je kunt mij mailen tanja@iamyourpa.nl of bel mij op 06-12149191

Quote Tony Robbins